Veelgestelde vragen

Hoe contact met ons opnemen? 

Hoe een excursie bij ons boeken?

Hoe en wanneer moet de excursie betaald worden?

Wat is de prijs voor minder als vier deelnemers?

Welke kortingen kunnen er verkregen worden op onze excursies?

Ik heb een hotel geboekt in Cancun. Kan ik ook in mijn hotel in Cancun opgehaald worden?

Wat is het annulatiebeleid?

Om hoe laat vertrekken we op excursie? 

Hoe groot zijn de groepen

Wat meenemen op uitstap?

Zijn we verzekerd tijdens de uitstap?

Welke munteenheid meenemen naar de Riviera Maya?

Waar koop ik best souvenirs?

Zijn er maaltijden voorzien voor vegetariërs, veganisten of personen met glutenintolerantie?

Waar biologisch afbreekbare zonnebrandcrème of muggenspray kopen?

Hoe zijn de stopcontacten in de Riviera Maya?


Hoe contact met ons opnemen? 

Je kunt ons op verschillende manieren contacteren:

  • via e-mail: info@tuullunaecotours.com
  • via telefoon (ter plaatse) of WhatsApp: +52  984 164 37 19 (Sofie) & +52 984 120 48 14 (Steffie)
  • via ons contactformulier 
  • via Facebook: Tuul Luna Ecotours
  • via Instagram: tuulluna

We beantwoorden al je vragen zo gauw mogelijk. (Houd wel rekening met het uurverschil. Het is in de Riviera Maya 7 uur vroeger dan in Nederland/België.)

Go up


Hoe een excursie bij ons boeken?

Wij verzoeken je om ons het contactformulier van deze website in te vullen en op te sturen. Laat ons weten welke excursie of excursies je wil boeken. Wij informeren je zo snel mogelijk over de beschikbaarheid van de door jou gekozen data en sturen een confirmatie door.

Zodra je in de Riviera Maya bent, vragen we ten laatste een dag voordien telefonisch of via WhatsApp contact op te nemen. (+52  984 164 37 19 of  +52  984 120 48 14). In de meeste recepties van de hotels kunnen lokale nummers gratis worden gebeld. In dit gesprek vragen wij je ons je kamernummer door te geven (dit hebben we nodig om tot aan receptie te mogen rijden) en wij bevestigen je dan het tijdstip voor de pick-up (= het tijdstip waarop je wordt opgehaald door ons) in je hotel of andere verblijplaats.

Go up


Hoe en wanneer moet de excursie betaald worden?

Bij reservatie vragen we om een voorschot van 50% over te schrijven op onze rekening. De rest mag ter plaatse in cash betaald worden bij het opstappen op het transport. Je kunt kiezen in welke munteenheid je betaalt, maar onze vaste prijzen zijn in euro. Indien je in peso’s of Amerikaanse dollar betaalt, hangt de prijs af van de wisselkoers van die dag. Op de bus kan niet via bankkaart betaald worden. Neem je liever niet zo veel cash mee, dan kan ook het totaalbedrag op onze rekening worden betaald ten laatste 24 uur voor de uitstap. Dit alles zonder bijkomende kosten. Bij boeking zullen wij je al onze bankgegevens doorgeven.

Go up


Wat is de prijs voor minder als vier deelnemers?

Een excursie met minder dan 4 personen wordt automatisch een privé tour. Je kan ons dan contacteren om een prijsbestek op te maken. Indien je ter plaatse nieuwe vrienden maakt en ze overtuigt om met je mee te gaan op uitstap, krijg je de reguliere prijs! 😉

Go up


Welke kortingen kunnen er verkregen worden op onze excursies?

Kinderen van 5 t.e.m. 12 jaar krijgen bij onze huistours* een korting van 30% op de volwassenenprijs.

(huistours: Tulum & cenote / Coba & slingeraapjes / Chichen Itza & Maya dorp / Ek Balam & Valladolid / Mayan Vibes / Instagramtour)

Go up


Ik heb een hotel geboekt in Cancun. Kan ik ook in mijn hotel in Cancun opgehaald worden?

Ja! De hotels in Cancun liggen een uur verder rijden van de meeste plaatsen die we bezoeken dus is er een extra vervoerskost van 10 euro per persoon te betalen. 

Deze vervoerskost geldt voor alle excursies met uitzondering van: Contoy en Isla mujeres, Walvishaai.

Go up


Wat is het annulatiebeleid?

Als je 48 uur voor vertrek van de tour annuleert, krijg je het volledige bedrag terugbetaald. Indien je de tour minder dan 24uur op voorhand afzegt, is er geen terugbetaling van het voorschot aangezien het op dat moment nog moeilijk is om deze stoelen opnieuw in te vullen en we reeds kosten moeten dragen van vervoer, gids, enz. Kan je echter een geldig doktersbewijs voorleggen dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

 Gelieve ons telefonisch te verwittigen bij een last minute annulering.

Go up


Om hoe laat vertrekken we op excursie? 

Voor onze uitstappen wensen we aan de archeologische sites aan te komen rond het openingsuur. Dit om de grote toeloop van mensen en de middaghitte te vermijden. We zijn ervan overtuigd dat het vroeger vertrekken tot een betere waardering van omgeving leidt en ook tot mooiere foto’s leidt. 

De dag vóór de uitstap laten we je tijdens het telefonisch contact (of WhatsApp) weten om hoe laat je wordt opgehaald aan het hotel. Dit uur is afhankelijk van de ligging van je hotel of verblijfplaats en is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de tour. De meeste pick-uptijden (het uur waarop je opgehaald wordt door ons in je hotel) zijn tussen 5.30 en 7.30 uur ‘s morgens.

Go up


Hoe groot zijn de groepen?

Tuul Luna Ecotours garandeert een gepersonaliseerde aanpak en daarom kiezen we resoluut voor kleine groepjes. We laten niet meer dan 10 personen toe per excursie met uitzondering van de excursie Contoy en Isla Mujeres.

We opteren voor kleine groepjes omdat we vinden dat in grote groep, heel veel informatie en vooral tijd verloren gaat in het wachten op elkaar. Voor ons is jullie vakantietijd waardevol. We proberen deze dus te respecteren. Bovendien creëer je in kleine groepen meteen een meer familiaire sfeer. Met Tuul Luna op stap gaan, is zoals op stap gaan onder vrienden ;).

Wij volgen uiteraard ook de Corona maatregelen die opgelegd zijn door de Mexicaanse regering.

Go up


Wat meenemen op uitstap?

Geen zorgen, eens de excursies geboekt zijn, krijgt u een mail van ons met alle nodige info!

Go up


Zijn we verzekerd tijdens de uitstap?

Ja, natuurlijk! Alle onze excursies hebben zowel een verzekering tijdens transport en een ongevallenverzekering tijdens de excursie zelf. Vanaf het opstappen op ons transport tot de terugkomst aan je hotel (of andere verblijfplaats) dekt onze verzekering ongevallen.

Go up


Welke munteenheid meenemen naar de Riviera Maya?

Voor onze excursies betaal je ongetwijfeld het beste in euro’s. Het heeft weinig zin om je valuta te wijzigen wanneer onze vaste prijzen in euro’s zijn. Je zou tenslotte tweemaal omrekeningscommissie verliezen. Voor andere uitgaven is het echter aan te raden om peso’s of Amerikaanse dollars mee te nemen. Beide worden in de Riviera Maya aanvaard, maar niet overal is de wisselkoers van de dollar even goed. Vooral voor taxi’s raden we peso’s aan. Er zijn verschillende wisselkantoortjes in het centrum van Playa del Carmen te vinden. Om te wisselen in een bank wordt steevast je paspoort gevraagd. Wens je geld af te halen, doe dit dan aan de automaten in de banken of in uw hotel. Pinnen doe je best niet aan pinautomaten op straat om het klonen van kaarten te vermijden.

Go up


Waar koop ik best souvenirs?

Zonder twijfel bij de plaatselijke bevolking. Zo help je de mensen hier en heb je ook minder kans om iets dat “made in China” is mee naar huis te nemen. De plaatselijke standjes zijn vooral terug te vinden rondom de archeologische sites. Op meeste plaatsen kun je wat onderhandelen, maar ga hier niet te ver in, respecteer hun werk. Zij hebben ook families te voeden. 

Go up


Zijn er maaltijden voorzien voor vegetariërs, veganisten of personen met glutenintolerantie?

Hier kan voor gezorgd worden. Geef je dieet op tijdens reservering.

Go up


Waar biologisch afbreekbare zonnebrandcrème of muggenspray kopen?

Biologisch afbreekbare producten worden jammer genoeg nog niet veel gebruikt in Europa. Ze zijn nochtans een must, want het koraalrif gaat er heel snel op achteruit. Hier in Mexico kun je deze producten in de meeste hotels vinden of in de supermarkt. Wacht ook steeds minimaal een halfuur na het aanbrengen van het zonneproduct voordat je in het water gaat.

Go up


Hoe zijn de stopcontacten in de Riviera Maya?

De stopcontacten in de Riviera Maya zijn dezelfde als in de rest van Mexico en de Verenigde Staten: 2 platte pinnen en met een spanning van 110 V. Het is dus noodzakelijk om een adapter voor je elektrische apparaten mee te nemen. Je kunt deze bijvoorbeeld kopen in Media Markt. 

Go up