Tuulluna Ecotours

Veelgestelde vragen

Je kunt ons op verschillende manieren contacteren:

  • snelste antwoord via WhatsApp: +52 984 120 48 14 (Steffie)
  • via e-mail: Tuulluna@outlook.com
  • via Facebook: Tuul Luna Ecotours
  • via Instagram: @tuulluna

We beantwoorden al je vragen zo snel mogelijk. (Houd wel rekening met het uurverschil. Het is in de Riviera Maya 7 uur vroeger dan in Nederland/België.)

  1. Neem contact op via WhatsApp of mail. 
  2. Laat ons weten welke excursie je wilt boeken en in welke hotel je zult verblijven. Indien je niet goed weet welke excursie te kiezen, helpen we je graag een keuze te maken.
  3. Wanneer je keuze is gemaakt, moet een voorschot betaald worden.
  4. Zodra het voorschot is betaald, sturen wij een confirmatie door met alle info over wat meenemen, ophaaltijd etc.
  5. Wanneer je ter plaatse bent, stuur ons dan je kamernummer door een paar dagen voor de excursie. Dit hebben we nodig om tot aan receptie te mogen rijden.

Bij reservatie vragen we om een voorschot over te schrijven op onze rekening. Het bedrag van het voorschot hangt af van de gekozen excursie. De rest mag ter plaatse in cash betaald worden bij het opstappen op het transport. 

Je kunt kiezen in welke munteenheid je betaalt, maar onze vaste prijzen zijn in Mexicaanse peso (privé excursies) en Amerikaanse dollar (groepsexcursies). Indien je in euro of Amerikaanse dollar betaalt, hangt de prijs af van de wisselkoers die Tuul Luna Ecotours of haar partners hanteren. Op de bus kan niet via bankkaart betaald worden. 

Neem je liever niet zo veel cash mee, dan kan ook het totaalbedrag op onze rekening worden betaald ten laatste een week voor de uitstap. Bij boeking zullen we je al onze bankgegevens doorgeven.

Privé excursie: Als je 48 uur voor vertrek van de excursie annuleert, krijg je het volledige bedrag terugbetaald. Indien je de tour minder dan 24 uur op voorhand afzegt, is er geen terugbetaling van het voorschot, aangezien het op dat moment nog moeilijk is om deze stoelen opnieuw in te vullen en we reeds kosten moeten dragen van vervoer, gids, enz.

Groepsexcursie: Er zijn geen terugbetalingen tenzij de excursie door ons wordt afgelast door omstandigheden zoals slecht klimaat.

Gelieve ons via WhatsApp (+52 984 120 48 14) te verwittigen bij een last minute annulering.

Ja! De hotels in Cancun/Tulum liggen een uur verder rijden van de meeste plaatsen die we bezoeken. Een extra transportkost zal aangerekend worden afhankelijk van welke excursie je boekt. We informeren je bij de boeking.

Hou rekening dat de prijzen op de website berekend zijn vanaf hotels die in Playa del carmen liggen.


Geen zorgen, eens de excursies geboekt zijn, krijgt u een mail van ons met alle nodige info!

Lees alvast onze blog om voorbereid op reis te vertrekken.

Voor onze privé excursies wensen we aan de archeologische sites aan te komen rond het openingsuur. Dit om de grote massa’s toeristen en de middaghitte te vermijden. We zijn ervan overtuigd dat het vroeger vertrekken tot een betere waardering van omgeving leidt en ook tot mooiere foto’s. 

Het ophaaluur bij een groepsexcursie is afhankelijk van de ligging van je hotel of verblijfplaats en is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de tour. De meeste pick-uptijden (het uur waarop je opgehaald wordt door ons in je hotel) zijn tussen 5.30 en 7.30 uur ‘s morgens.

Privé excursie: Deze excursies zijn enkel voor jouw en je familie of vrienden.

Groepsexcursie: Afhankelijk van welke excursie je boekt, kan het aantal deelnemers groter zijn. Chichen Itza en Tulum zijn een van de meest bezochte trekpleisters, daar kun je soms in een groep van 50 personen belanden, vooral dan in het hoogseizoen. 

Mexico is een groot land dus onderschat de afstanden niet. De meeste activiteiten liggen al snel op een uur rijden van Playa del carmen.

Bij een privé excursie heb je het voordeel dat je direct vanaf je hotel naar de plaats van de activiteit kunt rijden.

Bij een groepsexcursie moet je vaak ook eerst nog andere toeristen ophalen. De meeste hotels hebben een hele lange oprit, want hun ligging is aan het strand. Reken dus zeker nog een 40 minuten à een uur erbij!

Hier kan voor gezorgd worden. Geef je dieet op tijdens reservering.

Je kan hier overal met euro’s, USD en uiteraard met peso’s betalen. Al deze valuta worden in de Riviera Maya aanvaard, maar niet overal is de wisselkoers van de dollar even goed. Vooral voor taxi’s raden we peso’s aan.

Er zijn verschillende wisselkantoortjes in het centrum van Playa del Carmen te vinden.

Om te wisselen in een bank wordt steevast je paspoort gevraagd. Wens je geld af te halen, doe dit dan aan de automaten in de banken of in uw hotel. Pinnen doe je best niet aan pinautomaten op straat om het klonen van kaarten te vermijden.

Wat zeker is: CASH IS KONING.

Biologisch afbreekbare producten worden steeds meer gebruikt. Ze zijn een must, want het koraalrif gaat er heel snel op achteruit.

Hier in Mexico kun je deze producten in de meeste hotels vinden of in de supermarkt. Wacht ook steeds minimaal een uur na het aanbrengen van het zonneproduct voordat je in het water gaat. 

Bij de meeste excursies mag je tijdens de excursie zelf geen zonnebrandcrèmes gebruiken. Je kan je dan het best beschermen met UV bestendige kledij.

Lees onze blog voor meer details.

Zonder twijfel bij de plaatselijke bevolking. Zo help je de mensen hier en heb je ook minder kans om iets wat “made in China” is mee naar huis te nemen. De plaatselijke standjes zijn vooral terug te vinden rondom de archeologische sites. Op meeste plaatsen kun je wat onderhandelen, maar ga hier niet te ver in, respecteer hun werk. Zij hebben ook families te voeden. 

De stopcontacten in de Riviera Maya zijn dezelfde als in de rest van Mexico en de Verenigde Staten: 2 platte pinnen en met een spanning van 110 V. Het is dus noodzakelijk om een adapter voor je elektrische apparaten mee te nemen. Je kunt deze bijvoorbeeld kopen in Media Markt. 

Scroll naar boven